Dit zijn de voordelen van stoffen luiers

stoffen luiers kopen

Geef toe: het is moeilijk je een baby voor te stellen in een wereld waar geen luiers bestaan. Luiers zijn een integraal onderdeel van het opvoeden van een baby. Het is zo nauw verbonden met de opvoedingservaring dat luiertaarten vaak het middelpunt worden van veel babyborrels! Als we het over luiers hebben, hebben we het helaas meestal over de wegwerpluiers.

Het goede nieuws is dat er een oplossing is voor dit probleem. Je kan helpen het milieu te sparen door eenvoudigweg over te stappen van wegwerpluiers naar stoffen luiers kopen.

stoffen luiers kopen

Stoffen luiers zijn beter voor het milieu

Katoenen luiers zijn vele malen beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Omdat katoenen luiers wasbaar en herbruikbaar zijn, kan je het afval dat je huis uitgaat verminderen. Katoenen luiers kunnen zelfs weggegeven worden als je baby ze al ontgroeid is!

Stoffen luiers zijn beter voor de gezondheid van je baby

Een ander voordeel van wasbare luiers is dat ze een stuk beter zijn voor het lichaam van je baby. Wegwerpluiers bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn. Vaak is vastgesteld dat ze chloor, latex en andere ingrediënten bevatten die huidreacties zoals astma en eczeem kunnen stimuleren.

Stoffen luiers kopen is beter, ze bevatten geen onnodige chemicaliën die giftig kunnen zijn voor je baby. Ze zijn ook beter ademend dan wegwerpartikelen. Hierdoor kan de huid van je baby ademen en wordt huiduitslag voorkomen.

Stoffen luiers kunnen toilettraining gemakkelijker maken

Veel ouders zweren dat stoffen luiers kopen het voor hen gemakkelijker maakte om hun baby’s zindelijk te maken. Wegwerpluiers zijn namelijk ontworpen om lange tijd droog te blijven. Wanneer je baby gewend is om wegwerpluiers te dragen en de hele dag droog aan te voelen, kan het zijn dat ze de aanwijzingen die nodig zijn voor zindelijkheidstraining niet begrijpen.

Maar katoenen luiers, zelfs als ze absorberend zijn, kunnen niet zoveel vloeistof opnemen als wegwerpluiers. Als je baby wasbare luiers draagt, zal hij de nattigheid voelen, wat de basis is voor zindelijkheidstraining. Het gebruik van wasbare luiers zal hen helpen de signalen van hun eigen lichaam te begrijpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *