Kiezen voor ecoluiers

eco luiers

Wanneer u een gezin heeft of ooit op kleine kinderen past weet u dat een baby of peuter geregeld een schone luier aan moet krijgen. Dit zorgt voor veel afval in de container. U kunt op zo’n moment de keuze maken om van wegwerpluiers over te stappen naar ecologische luiers, ook wel eco luiers voor uw kroost. In dit artikel leggen we u graag uit welke voordelen eco luiers allemaal hebben.

eco luiers

Productie van luiers

In de welbekende wegwerpluiers zitten doorgaans verschillende plastic materialen. Van plastic is algemeen bekend dat dit materiaal zeer schadelijk is voor ons milieu. Het voordeel van ecologische luiers is dat deze gemaakt worden van duurzame materialen en dat het productieproces van dit type veel milieuvriendelijker is. Er worden ook minder chemische stoffen zoals parfum en/of lotion gebruikt.

Afval

De Nederlandse overheid wil dat alle luiers bij het restafval weggegooid worden, ook al staat er op sommige verpakkingen dat deze luiers biologisch afbreekbaar zijn. Beide type luiers komen in de verbrandingsoven terecht, maar de eco luiers zijn ook weer hier milieuvriendelijker. Dit komt doordat ecologische luiers bestaan uit materialen die FSC-gecertificeerd zijn. De CO2 die bij het verbrandingsproces van deze luiers vrijkomt is het type CO2 dat door bomen en planten onttrokken wordt uit onze atmosfeer. Ook komt er bij de verbranding van deze ecologische luiers geen chemische stoffen vrij.

Welk type ecologische luier past bij mijn kindje?

De enige manier om te weten welke luier het best bij je kindje past is door het uitproberen van verschillende typen ecologische luiers. Deze luiers hoeven niet per definitie prijzig te zijn. Deze luiers kun je ook kopen voor een lagere prijs. Wanneer je ecologische luiers gaat kopen is het goed om te letten op het EU Ecolabel en het FSC-keurmerk op de verpakking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *