Tips voor een nette kinderkledingkast

Veel ouders zitten met hetzelfde probleem: het is lastig om de kledingkast van je kinderen netjes te houden. Ze groeien zo snel dat het lijkt alsof je nooit genoeg kleding voor ze hebt. Het is echter zo dat je helemaal niet zo veel hoeft te kopen en met een paar handige trucjes ziet je kast er ook een stuk opgeruimder uit.

Beperken 

De eerste stap richting een opgeruimde kast is het beperken van het aantal kledingstukken. Wees dus heel kritisch op wat je koopt. Van nature heb je altijd het gevoel dat meer beter is, maar als het om kleding gaat heb je veel meer aan een paar mooie items. Probeer het anders eens, kies de mooiste kinderkleding uit en leg de rest voor een paar weken weg. Mis je iets, of kun je met deze selectie ook prima uit de voeten? Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar mooie item die je allemaal met elkaar kunt combineren. Ga hiervoor eerst op zoek naar een kleurenpallet van kleuren die je kind goed staan. Heb je inspiratie nodig voor een minimalistische collectie? Zoek eens op “capsule wardrobe”. 

Koop neutraal

Een tip voor het beperken van de hoeveelheid kledingstukken in de kast als je meerdere kinderen hebt, is neutrale kinderkleding kopen. Ga dus niet op zoek naar uitgesproken meisjes- of jongenskleding, maar ga voor een neutrale kleur of opdruk. Dit maakt het makkelijker om de kleding met elkaar te combineren, en maakt het mogelijk voor broertjes en zusjes om elkaars kleding te dragen!

Opbergen wat je niet nodig hebt

Een laatste tip voor een opgeruimde kledingkast is om alleen de kleding die op dat moment nodig is in de kast te hangen en de rest op te bergen. Denk hierbij aan kleding die te groot is en nog niet helemaal past of aan kleding van een ander seizoen. Doe deze kleding in dozen, label ze en berg ze op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *