Verblijven op campings Istrië

Campings Istrië

Wanneer je op vakantie bent in Istrië, Kroatië kun je zelf bepalen waar je verblijft. Sommige mensen verblijven liever in een hotel, andere huren liever een huisje af, maar het echte vakantiegevoel beleef je wanneer je staat op een camping. Op de campings Istrië kun je zien dat Nederlanders echte ras kampeerders zijn. Zo is vaak ongeveer de helft van de campings in Istrië tijdens de zomervakantie bezet met Nederlanders. Dit maakt het des te leuker om te verblijven op de camping wanneer je veel taalgenoten en leeftijdsgenoten hebt. 

Veel Nederlanders vertrekken tijdens de maanden Juli en Augustus voor 1-3 weken naar Kroatië, vaak met de auto met een caravan. Nu is een camping heel leuk, maar uitstapjes in de buurt zijn vaak nog leuker.

Campings Istrië

Uitstapjes tijdens je vakantie op campings Istrië

Hieronder benoem ik enkele leuke uitstapjes die je kunt doen tijdens je vakantie. Zoals iedereen het colosseum kent in Rome, zo heb je er ook een in Pula. Het amfitheater van Pula is gigantisch en trekt dan ook vele toeristen. Een ander leuk uitstapje als je van natuur en wandelen houd zijn de Plitvice Meren. Dit nationaal park bestaat uit een bosrijk gebied met vele meren en watervallen die allemaal verschillen in hoogte. Naast deze uitstapjes zijn er een paar mooie rustieke steden in de buurt die het zeker waard zijn om te bezoeken. Zo heb je het havenstadje Umag, de historische stad Pula, de mooie boulevard van Porec en natuurlijk Rovinj.

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *